Hvordan blev dabba skabt

Grundstenene for DABBA blev dannet efter oplevelsesrige rejser til de sydøstasiatiske lande. Her blev maden serveret i asiatiske tin-bokse, og dette koncept er herefter taget med hjem til Danmark og lavet for at give hårdtarbejdende mennesker gode daglige madoplevelser. DABBA er et smart valg i forhold til personlige frokostpræferencer, men det er også et koncept, som er gennemarbejdet rent bæredygtighedsmæssigt. Med DABBA vil vi gerne udfordre og inspirere din måde at tænke frokostordning på.

Dabbas grønne værdier

DABBA er sat i verden for at udfordre vores syn på en frokostordning. Vi mener at gode råvarer og klimavenligt mad sagtens kan gå hånd i hånd uden at gå på kompromis med den gode madoplevelse. Derfor har vi udviklet en klimavenlig frokostordning, hvor vi konstant tænker konceptet ind i den cirkulære økonomis cyklus. Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om madspild, da vi samarbejder med dygtige DAKA Refood, der omdanner det til biogas og gødning med vores øvrige madaffald. Således sikrer vi, at energien, og at de vigtige næringsstoffer kommer tilbage til jorden i form af gødning. Du får mindre affald, og jorden får sine næringsstoffer tilbage.

Derudover leveres DABBA i en zero waste, lækker emballageløsning. Vi afhenter, vasker og genbruger dabbaen igen og igen. Hvis den går i stykker, forsøger vi først at reparere den. Hvis den ikke kan repareres, gemmes den til reservedele – Endelig kan stål genanvendes uden værditab. 

Således holdes den så langt inde i den cirkulære økonomis cyklus som muligt, og den er designet til at blive i cyklus. Så når vi siger ”zero waste”, så mener vi ”zero waste”.

Men det allervigtigste er jo maden. DABBA tilbydes i tre varianter: Den klassiske, den varierede og den grønne. Alle tre er lavet med udgangspunkt i Concitos ”Den Store Klimadatabase”, hvor de mest CO2-tunge ingredienser er valgt fra. Der vil således være begrænsede mængder af okse og lammekød, men både f.eks. kylling og svin. Den varierede har mindre kød, og den grønne vil være 100% vegetarisk. Vi anbefaler naturligvis den grønne. Desuden er det værd at nævne, at vores råvarer selvfølgelig er økologiske (30-60%).

Vi har forkærlighed for lokale og gode leverandører, så vi bruger både Food Changers og Food:Loop. Vi holder regnskab for dig, så du løbende kan se, hvor mange af hver variant I har spist. Samtidig kan I sammenligne med gennemsnittet.

Socialt ansvar

Hos DABBA slår vi sløjfe om samfundssind og diversitet ved at bygge bro mellem erhvervslivet og studerende eller borgere med sociale eller psykiske lidelser. Vi er opmærksomme på den enkeltes behov, så man får lov til at arbejde lige nøjagtig der, hvor man har sin force eller interesse.